de oerwortel

Gepubliceerd op 3 juni 2020 om 11:28

Gelukkig kom je de wortel overal tegen en eigenlijk een echte Hollandse groente. Tegenwoordig kom je ze ook in verschillende kleuren zoals gemarmerd, paars, rood oranje. Teveel om op te noemen.

Waarom oerwortel? In idergeval door het feit dat de originele wortel, de zwarte wortel ruim 2000 jaar terug ontdekt werd in het Midden Oosten en meegenomen naar Europa. 

In 1700 is deze zwarte wortel weer gekruist door de Nederlanders. Deze variant was enigszins de variant die we nu kennen als de oerwortel. Deze wortel is weer door gecultiveerd en uitgekomen op de breed inzetbare winterpeen en bospeen. 

De wortel kom je werkelijk in elke keuken tegen. Sterker nog, het smaakpallet van de moderne keukens van nu zal anders zijn zonder de wortel. 

Graag neem ik jullie mee op een trip van bereidingen en mogelijkheden die dit mooie product te bieden heeft. 



Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.