
Het is weer volop verkrijgbaar, de verse knoflook. Dit is voor de liefhebber een geweldig product. Doordat een stuk milder is vergeleken met zijn gedroogde variant. Voor mij is dat ook een beetje appels met peren vergelijken. De verse staat op zich en kan je gerust wat meer van gebruiken.
Stel je zou dit met de gedroogde rode knoflook, dan zal dat een flinke boost geven aan je gerecht. De kans bestaat wel dat je er teveel in doet. Daarom weet wat je wilt bereiken en bedenk wie er langskomt.
Los van de bijzondere smaak, is het ook een zeer veelzijdig product. De eigenschappen van knoflook op het lichaam zijn wonderbaarlijk te noemen. In feite zijn dat er teveel om op te noemen. Wat ik gelezen heb is dat de teller op ruim 150 staat (GMI) In het kort staat vast dat het vooral je bloed zuivert, het een goede anti-baceriele en anti virale werking heeft en dat het cholesterol verlagend zou zijn.
Nu heb ik aardig wat knoflook op in mijn leven, maar nu schijnt het zo te zijn dat knoflook ook een afrodisiac zou zijn. Ik wordt er vaak wel gelukkig van, maar ik dacht dat dat met de smaak te maken had.
Knoflook behoort tot de look-achtige net als de ui, prei en bieslook. Voor een kok allemaal hartstikke nuttige en belangrijke producten die nodig zijn om veel smaak te geven aan je gerecht.
Gebruik nou geen oude knoflook. Door de oude gedoogde knoflook heeft de knoflook wat imagoschade opgelopen. Oude knoflook geeft die sterke penetrante geur en smaak. Lekker laten staan of in de grond stoppen en voor wat nieuwe verse look.
Reactie plaatsen
Reacties