
De knolselderij is in mijn ogen een zeer onderschat en veelzijdige knol. Dit is echt heel erg spijtig en ik wil dan ook graag voor deze mooie groente in de bres springen.
Waarschijnlijk is voor velen het uiterlijk niet aansprekend, maar ook voor deze opties minder mooie groente geld het mooie zit aan de binnenkant. Eenmaal schoongemaakt zonder al te veel verlies, kan je aan de slag. Je komt de knolselderij tegen in soepen, sauzen maar op op zich staande gerechten waar knolselderij de hoofdrol speelt.
Als je de knolselderij grilt, roosterd of bakt. Het heeft een echte vleesachtige structuur waar veel mensen dol op zijn. Daarbij is de knolselderij goedkoop, goed te verkrijgen en hartstikke gezond.
Gezond?
Knolselderij bevat goede hoeveelheden vitamine C, folaat (vitamine B11) en kalium. Vitamine C heeft in je lichaam een belangrijke functie als antioxidant en helpt je botten, tanden, huid en bloedvaten sterk en gezond te houden.
Andere interessante knolgeassen zijn:
- knolraap
- koolrabi
- radijs
- daikon radijs
- rammenas
- meiraap
- venkel
- rode biet
Dit is slechts een greep uit de basis knolgewassen. Ook hier heb je veel onderverdelingen die het zo leuk maken om mee te experimenteren.
Mijn nieuwste bevindingen zal ik ik hier dan ook snel posten zodat jullie hier wat van opsteken en plezier van kunnen beleven.
Reactie plaatsen
Reacties